Kies de juiste camper voor een rondreis

Als je een vakantie wilt doorbrengen in Australië kun je dat natuurlijk doen met een rugzak en verblijf je in hostels onderweg. Een manier waarop je zelf de vrijheid hebt en niet afhankelijk bent van anderen is reizen met een camper door het uitgestrekte land.

Stel je reisplan van tevoren op

Houd er rekening mee dat Australië zo groot is dat je niet alles in één keer kunt zien. Bepaal daarom van tevoren wat je graag wilt gaan bekijken en stel zo je reis samen. Je kunt op veel plaatsen in het land zelf een camper huren. Deze zijn in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen en kun je van tevoren reserveren. Dit is zeker aan te raden tijdens vakantieperiodes of als je een 4WD wilt. Er zijn verschillende verhuurders die hun eigen voorwaarden hanteren maar deze lees je het beste eerst goed door.

Factoren die belangrijk zijn bij de keuze van een camper

Bij het kiezen van de juiste camper houd je rekening met de volgende factoren. Kijk hoe lang je een camper wilt huren en wanneer. Als je ver in het voren boekt is de keuze groter en zal de prijs ook lager uitvallen. Houd rekening met hoeveel mensen je gaat en hoe je reisgezelschap is samengesteld. Als er kinderen bij zijn wil je natuurlijk wel een camper die daarvoor geschikt is. Wil je een vakantie in de natuur houden of ben je juist sportief aangelegd? Ook op basis daarvan bepaal je wat voor camper en route je kiest. Als je de verharde wegen wilt verlaten heb je daarvoor een 4WD nodig. Alleen met dit soort campers mag je op dat soort wegen rijden. Je koopt van tevoren het beste een goede kaart waarop alle wegen staan aangegeven zodat je de route kunt uitstippelen.